Werk mee aan een nieuw kunstproject van Liedewij van Eijk: “Het pellen van een ei”, een beeldend onderzoek naar de herkenbare en vaak onbewuste interactie tussen handen en een object. Liedewij registreert de handen van een groot aantal (>100) verschillende mensen die een hardgekookt ei pellen. Jij kunt hier bij helpen! Meld je aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Na afloop kun je genieten van een broodje gezond met je eigen ei en een kopje koffie of thee. Kijk voor meer informatie en updates op facebook.com/LVEAF

Doe mee, pel een ei!
De opnames voor 'Het pellen van een ei’ vinden 7 t/m 10 juni plaats in een speciaal daarvoor geprepareerde studio. Na een korte uitleg ga je aan het werk en pel je het ei. Alleen je handen worden opgenomen, je komt verder niet in beeld en je blijft volledig anoniem.

Voor de opnames zijn vier dagen gepland:
• Donderdag   7 juni   (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
• Vrijdag          8 juni   (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
• Zaterdag       9 juni   (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
• Zondag       10 juni   (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)

De opnames voor ‘Het pellen van een ei’ vinden plaats bij projectruimte circa…dit op de Broerenstraat 4 in Arnhem.

Voor haar onderzoek wilt Liedewij een groot aantal verschillende uitvoeringen vastleggen. Neem dus al je familie en vrienden mee (oud en jong) om samen ‘dit eitje te pellen’ :-)
De beelden verwerkt Liedewij medio juli in een video-installatie bij circa…dit in Arnhem. Hoe is het om tegelijkertijd ‘een zwerm’ van twintig linkshandige personen te vergelijken met een groep rechtshandige mensen die dezelfde handeling verrichten? Of zestien kinderen en zestien ouderen? Of zestien verpleegkundigen en zestien bouwvakkers?
Zie hieronder een voorstudie: